Ringhals sponsrar PS med miniräknare.

På Teknik och Natur behövs grafräknare för att genomföra sin utbildning. Sedan 17 år har skolan ett samarbete med Ringhals som lånar ut dessa till elever som börjat första året på Te och Na. Eleverna har sedan möjlighet att köpa ut räknarna när de avslutar sin utbildning på dessa program. I fredags fick årets ettor motta sina räknare och är nu laddade för sina lektioner.

2019-08-26Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  samarbeten  teknikprogrammet  ringhals  naturvetenskapsprogrammet

Stora framgångar för PS vindsurfingelever på VM i vindsurfingklassen KONA!

Lovisa Toft

Markus Walter.

Fler bilder

Sammanlagt 11 vindsurfingelever, tre tjejer och 8 killar, från Peder Skrivares skola har deltagit i årets VM. Det har varit en fantastisk möjlighet för eleverna att mäta sig med de bästa i världen i Kona-klassen. Sammanlagt deltog över 60 seglare från fem kontinenter och 14 länder. Bland deltagarländerna finns bland annat USA, Nya Zealand, Kina, Tyskland och Ukraina.

Alla elever har utvecklats mycket, fått många erfarenheter och många härliga minnen från en fantastisk vindsurfingarena. Gardasjön är eftertraktad som tränings- och tävlingsplats bland både vindsurfare och seglare från hela världen. Omgivningarna och många hundratals vindsurfare och seglare av världsklass inspirerade eleverna till riktigt bra insatser!

Alla är värda att nämna, men den som placerade sig högst i resultatlistorna var Lovisa Toft som tog bronsmedaljen i damklassen, tätt följd av Angelina Flores på 4:e plats! Lovisa är bara 17 år men tävlar ihop med seniorerna i både herr och damklass!

Jesse Sobovitch placerade sig på en 4:e plats i ungdomsklassen U-18. Jesse hade endast 3 duktiga Amerikaner framför sig! Lovisa och Jesse går bara första året i NIU Vindsurfing.

Bäst av alla svenskar totalt blev Marcus Walter som hamnade på en 6:e plats overall. Fantastiskt bra gjort!! Marcus gick ut NIU-vindsurfing i våras och funderar nu på vilken väg han skall ta vidare i vindsurfingvärlden. Marcus har även provat att tävla i Vindsurfing-Foil och Vindsurfing-slalom. Men Marcus har också en stor kapacitet i vågsegling! Vi får se vad han väljer!!

/Coach Per

2019-08-19Jonas Mollberg

tävling  vindsurfing  idrottsprofiler

PS får Varbergs kommuns hållbarhetspris!

Kommunens motivering: ”Peder Skrivares Skola i Varberg har ett fokus på lärande inom cirkulär ekonomi, som är ett nyckelbegrepp inom hållbar utveckling. Arbetet har gett stora ringar på vattnet inom näringslivet och internationellt.

Det har både ökat elevernas kunskap kring hållbarhet och cirkulär ekonomi, och gjort ämnet levande genom att skapa samarbeten med aktörer utanför skolan.

Detta goda exempel som inspirerar ungdomar att tänka, prova och aktivt verka för hållbarhet och en cirkulär omställning visar på ett stort engagemang och handlingskraft som får uttryck inte bara idag utan även i framtiden”.

2019-06-13Jonas Mollberg

priser  utmärkelse  cirkulärekonomi

Tidigare PS-elev får kommunens kulturstipendium!

Glaskonstnären Märta Karlsson - tidigare elev på estetiska programmets bild- och forminriktning - tilldelas Varbergs kommuns kulturstipendium för 2019. Märta tog nyligen sin master på HDK i Göteborg och har också studerat på Linneuniversitetet.

Ur motiveringen: Märta Karlsson för att hon utmanar och utvidgar rollen som designer genom att inkludera ekologi, antropologi och biologi i sitt arbete. Med hjälp av naturliga och lokala resurser skapar hon ett konsthantverk med stark koppling till sitt barndoms Varberg.

2019-06-12Jonas Mollberg

estetprogrammet  bildochform  utmärkelse  stipendie

Nya böcker maj 2019.

Ulrika Holgersson (red), Lena Wängnerud (red) - Rösträttens århundrade: kampen, utvecklingen och framtiden för demokratin i Sverige.

Mellan 1918 och 1922 infördes allmän och lika rösträtt i Sverige. När riksdagen inleder sitt hundraårsfirande av rösträtten i december 2018 utkommer denna populärvetenskapliga forskarantologi med texter av statsvetare, historiker, ekonomhistoriker, medieforskare, genusvetare och konstvetare. I tre delar, om bakgrunden, utvecklingen under 1900-talet och framtiden, berättar författarna om processerna som ledde fram till riksdagsbesluten, om människorna som arbetade med rösträttsfrågan och om vilka utmaningar demokratin står inför i dag. Utgiven i samarbete med Riksbankens Jubileumsfond.

Nya böcker maj 2019

2019-05-24Jonas Mollberg