PS-elever i Bryssel.

Elever på samhällsvetenskapsprogrammets internationella inriktning tillsammans med elever från naturvetenskapsprogrammet i fördjupningskursen SH3, besökte EU-parlamentet och kommissionen i Bryssel. På EU-parlamentet träffade de parlamentarikern Anna Hedh (S), som i sitt uppdrag arbetar med gränsöverskridande brottslighet med stort fokus på trafficking och narkotikahandel. Hon arbetar också med frågor kring jämställdhet.

Eleverna deltar i Europaparlamentets skolambassadörsprogram (EPAS), med uppdrag kring ökad kunskap om EU och dess påverkan på medborgarnas vardag. Studieresan gav en fördjupad inblick i EU:s arbetsområden, dagliga verksamhet och dess politiska system. Eleverna kommer avsluta sitt ambassadörsuppdrag i maj med att arrangera skolval inför Europaparlamentsvalet 26 maj 2019.

2018-11-20Jonas Mollberg

europaparlametentet  resa  samhällsprogrammet