Ringhals sponsrar PS-elever med miniräknare.

I 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2017-09-06Jonas Mollberg

teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  kemi  fysik  matematik  ringhals

Oscar vann kemipris vid tävling i Thailand!

Oscar

Oscar Blommegård från Hyltebruk utsågs till bäste svensk i kemi i den internationella Kemiolympiaden. Vi gratulerar Oscar - som gått naturvetenskapsprogrammet på PS - till priset och önskar honom lycka till med sina fortsatta studier!

2017-08-13Jonas Mollberg

tävling  naturvetenskapsprogrammet  kemi

Årets RInghalspristagare

Ringhals delar varje år ut pris i tre kategorier, det är Matematik, Kemi och Fysik. Ettan, tvåan och trean får alla 1000 kronor var. Vinnaren får också erbjudande om sommarjobb på Ringhals.

Pristagarna i matematik är i år 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Filip Johansson 14 NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

I Kemi 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Gustav Strandlycke 15NAC och 3:a Ruba Kal Omar 15NAA.

Vinnarna i Fysik är 1:a Oliver Brink 14NAB, 2:a Oscar Blommegård 14NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

Grattis till alla vinnare!

2017-06-08Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  matematik  fysik  kemi  ringhals

Oscar Blommegård till internationella finalen i kemiolympiaden!

Oscar Blommegård, 14NAB, har gått vidare till den internationella finalen i kemiolympiaden.

Han ingår nu i det svenska kemilandslaget som består av fyra elever. De kommer att tävla mot ca 300 gymnasieelever från övriga världen. Finalen hålls i Thailand 6-15 juli.

Lycka till!

2017-04-26Jonas Mollberg

tävling  kemi  naturvetenskapsprogrammet

Ringhalspriset 2016

Årets Ringhalspris går till gymnasiestudenterna Hannes Karlsson, Clara Charlesson, Oscar Blommegård, Oliver Brink och Rawan Alkattan (på prisutdelningen saknades Oliver Welin Odeback).

Ringhalspriset

Ringhalspriset delas ut varje år till de elever som når bäst resultat i nationella prov i matematik, fysik och kemi. Priset är 1 000 kronor, en blomma – och ett sommarjobb på Ringhals till vinnarna.

Ringhalspriset syftar till att uppmana och uppmuntra elever att läsa vidare efter gymnasiet och skaffa sig en högre utbildning – helst som ingenjör, civilingenjör eller inom annan teknisk utbildning som Ringhals efterfrågar nu och i framtiden.

Pristagare:

Matematik:
1. Clara Charlesson, 13NAA
2. Oliver Welin Odeback, 13NAA
3. Hannes Karlsson, 13NAB

Fysik:
1. Hannes Karlsson, 13NAB
2. Oliver Brink, 14NAB
3. Oscar Blommegård, 14NAB

Kemi:
1. Oscar Blommegård, 14NAB
2. Rawan Alkattan, 14NAB