PS är Sveriges bästa UF-skola!

Med följande motivering vann vi igår priset som Sveriges bästa UF-skola på SM i Ung Företagsamhet som gick av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg.

"Årets UF-skola har sedan lång tid tillbaka satsat på att utveckla skolans arbete med Ung företagsamhet för att ge sina elever bästa möjliga förutsättningar för framtiden. Skolan erbjuder alla elever att driva UF-företag och satsar mycket på att marknadsföra vikten av att driva UF under sin gymnasietid. Här arbetar man i ett starkt lärarlag över programgränser och med UF som den röda tråden genom hela skolan. Skolan har tagit samarbetet med näringslivet till nästa nivå. Under UF-året anordnas det flera olika värdefulla tillfällen för att inspirera UF-eleverna. Men det slutar inte där. Skolan fokuserar även på att ta hand om sina UF-elever efter avslutat UF-år tillsammans med lokalt näringsliv.  Skolan har ett inövat framgångskoncept gällande cirkulär ekonomi som gett ringar på vattnet och ses som en förebild i hela Sverige. Snacket om skolan och dess arbete lär bara bli större nu."

300 nya UF-företagare väntar på Peder Skrivares skola i Varberg till hösten. De kommer driva UF-företag på Årets UF-skola. Det var ett stort glatt gäng från Peder Skrivares skola som fick ta emot priset på scenen på SM i Ung Företagsamhet.

- Det är väldigt glädjande. Det känns oerhört bra. Jag är nästan lite skakis, säger Petter Örhling, rektor på skolan.

De har jobbat med Ung Företagsamhet i tio år.
- Vi har jobbat systematiskt och med tydliga rutiner där vi har satt UF högt. Det är för att vi utbildar unga som både ska läsa vidare, eller gå direkt till yrkeslivet, antingen som anställd eller genom att starta eget. De ska skapa sin framtid. Alla måste få testa att starta företag för att de ska få möjlighet att välja eller välja bort det i framtiden. För oss är det självklart, säger Petter Öhrling.

2022-05-25Jonas Mollberg

entreprenörskap  tävling  utmärkelse  skola-arbetsliv

William vann yrkes-SM!

Stort grattis till Willam Gunnarsson - Installationselektriker - som igår vann yrkes-SM. William går i 18EE (El- och Energiprogrammet) på PS.

2022-05-13Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  el-och-energiprogrammet  tävling  utmärkelse  priser

Stora framgångar för PS på Ung Företagsamhets prisutdelning!

PS lyckades extra bra i år på Ung Företagsamhets prisutdelning som livesändes från Halmstad. Vi vann 6 stycken elevkategorier samt Årets UF-lärare och Årets Skola. Eleverna representerade olika program på skolan;  Handels, Ekonomi, Samhäll, Teknik.

• Tasty-Wasty UF vann Årets UF-företag, Årets Vara, Årets Affärsplan & Årets Hantverkare!!! Stort grattis!
  • Second Tray UF vann Årets ekologiskt Hållbara
  • Årets Tjänst vanns av NBS lageruthyrning, där kom Colligo UF på 2:a plats
  • Bake It UF kom på 2:a plats i Årets vara
  • Light twice UF kom på 2:a plats i Årets Hantverkare
  • UF-lärare Per-Arne Jerlestad

Grattis och bra jobbat!!!

2022-03-18Jonas Mollberg

priser  utmärkelse  tävling  ungföretagsamhet  entreprenörskap

Ringhals sponsrar Natur- och teknikettor med miniräknare.

För 20 året i rad har eleverna på Teknik och Naturprogrammen blivit sponsrade med en avancerad miniräknare genom Ringhals, Vattenfall. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2021-08-25Jonas Mollberg

samarbeten  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  ringhals  skola-arbetsliv

Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet